Belépés
Elfelejtettem a jelszavamat

A legfinomabb fahéjas csiga :)

2018-04-24

Sziasztok!
A mai bejegyzésben a kedvenc fahéjas csigám receptjét osztom meg Veletek :)
Megint csak kezdők is nyugodtan elkészíthetik, nagyon egyszerű és gyorsan elkészül.

Hozzávalók: 50 dkg finomliszt
2.5 dkg friss élesztő
2.5 dl tej
5 ek cukor
1 db tojás
1 ek méz
5 dkg margarin (olvasztott)
0.5 tk só
1 csomag vaníliás cukor
1 ek margarin (a tepsi kikenéséhez)
1 evőkanál finomliszt

Elkészítés: A lisztet egy tálba tesszük. Az élesztőt felfuttatjuk a tejben egy kanál cukorral. A liszthez adjuk a maradék cukrot, a tojást, a mézet, az olvasztott vajat, a sót, a vaníliás cukrot és a felfuttatott élesztőt. Alaposan kidagasztjuk. Egy órát meleg helyen kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán elnyújtjuk két részletben. Megkenjük egy kis olajjal a téglalapra kinyújtott tésztát, rászórjuk a tölteléket és feltekerjük.
Kb. 4 cm-es csigákat vágunk le, és kikent tepsiben még 30-45 percet kelesztjük. Megkenjük olvasztott margarinnal.
Előmelegített sütőben megsütjük.
Amikor kivesszük a sütőből, megkenjük tejjel és letakarjuk konyharuhával.

A sütőt kb. 180 fokra melegítjük és alsó-felső sütéssel aranybarnára sütjük.

Remélem néhányan megpróbáljátok elkészíteni, nekem az egyik kedvencem :)

Szép napot!
Dóri

Hozzászólások (0)